Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Zelf oesterzwammen kweken op koffiedik

19 maart 2020

Zelf oesterzwammen kweken op koffiedik

Zelf oesterzwammen kweken op koffiedik

Waar doe jij met je koffiedik na het zetten van een kop koffie? Toch niet weggooien! Het Rotterdamse bedrijf Rotterzwam heeft hier een perfecte oplossing voor: je kweekt er oesterzwammen op en je hebt een originele Rotterzwam.

Rotterzwam is al ruim vijf jaar actief om kringlopen te sluiten en zoveel mogelijk koffiedik zo hoogwaardig mogelijk te verwerken. Ze haalt bij een breed scala aan organisaties in en rond Rotterdam het koffiedik op. Ook nog eens duurzaam: met de fiets of elektrische voertuigen.

In hun eigen kwekerij kweken zij oesterzwammen op de ophaalde koffiedik en bieden de zwammen vervolgens weer aan aan (bedrijfs)restaurants in en rond Rotterdam. En ze maken heerlijke kroketten en bitterballen van deze oesterzwammen.

Thuis kweken

Wil je thuis aan de slag met jouw koffiedik, dat kan. Voor particulieren die interesse hebben in dit fenomeen, hebben zij de rotterzwam-growkit ontwikkeld. Daarmee kun je eigen koffiedik omzetten naar oesterzwammen. Gewoon op je eigen aanrecht. De missie van Rotterzwam is dan ook: alle Nederlanders als #aanrecht-agrariërs.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie en verkooppunten weten. Neem eens een kijkje op de website van Rotterzwam: https://www.rotterzwam.nl/

Foto: Bluecity.nl

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail