Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Zet je koelkast op 4 graden
Zet je koelkast op 4 graden

Zet je koelkast op 4 graden

Bacteriën groeien sneller dan je denkt. Ook in de koelkast en zeker als je je koelkast niet op de juiste temperatuur zet. Het wordt daarom aanbevolen om je koelkast op 4 graden te zetten, zodat je je etenswaren zo lang mogelijk kunt bewaren. Het is toch echt verspilling wanneer je eten sneller bederft en je het alsnog moet weggooien.

Er zijn verschillende koelkastthermometers verkrijgbaar om de temperatuur van je koelkast in de gaten te houden. Is de temperatuur te hoog, zet de knop van je koelkast dan wat hoger zodat de temperatuur naar 4 graden daalt.

Temperatuur van koelkast / vriezer opmeten:

Koelkast: plaats de thermometer in de koelkast. Laat een nacht (8 uur) staan zonder de deur tussentijds te openen. Klopt de op de thermometer aangegeven temperatuur met de instellingen van de koelkast?
Vriezer: plaats de thermometer tussen twee zakken groenten en wacht, zoals hierboven, minimaal 8 uur. Een temperatuur van -18 tot -20 graden is prima.

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail