Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Waar kun je tropisch fruit bewaren?
Waar kun je tropisch fruit bewaren?

Waar kun je tropisch fruit bewaren?

Tropisch fruit kun je het beste buiten de koelkast op de fruitschaal bewaren. Dit fruit kan niet goed tegen kou. Op de fruitschaal is het fruit langer houdbaar en wordt bovendien de smaak intenser.

Tropisch fruit zoals banaan, ananas, mango en meloen bewaar je dus beter op de fruitschaal. Net zoals citrusfruit zoals sinaasappel, mandarijn, grapefruit, citroen en limoen. Fruit, zoals appels, peren, perziken en nectarines, kiwi, druiven, aardbeien, aalbessen, bramen, bosbessen, cranberry’s, frambozen, kersen en kruisbessen kun je beter in de koelkast bewaren.

Het Voedingscentrum heeft een handige bewaarwijzer ontwikkeld. Vul hier het fruit van je keuze in bij de online Bewaarwijzer en je vindt direct het antwoord. De Bewaarwijzer is door het Voedingscentrum ontwikkeld om samen voedselverspilling tegen te gaan.

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail