Verse kruiden zijn veel lekkerder in een gerecht dan de gedroogde kruiden uit een potje. Vaak heb je echter maar een paar blaadjes of takjes nodig. Hoe houd je de rest van de kruiden dan goed?
Wil je verse kruiden enkele dagen bewaren: wikkel ze in een vochtige doek of keukenpapier en bewaar het pakketje in de groentela van je koelkast. Kruiden met stevige blaadjes (tijm, rozemarijn, enz.) en laos kun je ook in een bakje of zakje bewaren in de koelkast.
Wil je kruiden langer bewaren dan kun je ervoor kiezen om ze in te vriezen of te drogen.
Drogen: op zijn kop laten hangen in een warme donkere ruimte.
Wil je kruiden invriezen. Doe dit dan per portie, bijvoorbeeld in een ijsblokvormpje met een beetje water.
Restjes kun je natuurlijk ook verwerken in soep, olie of azijn. Je kunt er ook voor kiezen een kruidenplantje te kopen of om zelf kruiden te kweken. Dan kun je altijd genoeg afsnijden of plukken voor gebruik.