Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Is hygiënepapier ook papier?
Is hygiënepapier ook papier?

Is hygiënepapier ook papier?

Al is het bij ons bekend onder de noemer papier. Papier heeft verschillende eigenschappen. Vies, vuil, nat papier hoort in sowieso niet thuis in de papiercontainer, dat weten we al. Maar als we het over hyiënepapier hebben, zoals sanitair- en keukenpapier?

Sanitairpapier
WC-papier hoort natuurlijk thuis in de wc. Het papier is zo gemaakt dat het in het riool uit elkaar valt, zodat het geen verstoppingen kan veroorzaken. Vochtig toiletpapier kan verstoppingen veroorzaken. Lees goed de verpakkingen waar je het kwijt kunt.

Keukenpapier
Keukenpapier met etensresten en bakvet hoort niet thuis de papiercontainer. Daar mag alleen schoon en droog papier in. Het mag wel in de gft-container. Samen met de etensresten en bakvet kan het prima worden gecomposteerd in een professionele composteerinstallatie. Het kan beter niet op je eigen composthoop, daar worden te lage temperaturen bereikt.

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail