Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Restjes oud brood over?
Restjes oud brood over?

Restjes oud brood over?

Heb je ook weleens brood liggen dat oud geworden is? Weggooien in de gft-container is een eerste oplossing. Met oud brood kun je best nog wel wat meer dan je denkt.

WWW. BROOD.NET

De website brood.net geeft handige tips hoe brood te bewaren:

  • Je kunt brood het best in een plastic zak in een afgesloten broodtrommel bewaren. Op deze manier blijft het het langst zacht en mals. Bewaar het brood in een papieren zak als je de voorkeur hebt voor een krokante korst.
  • Bewaar brood niet in de koelkast. Daarin veroudert het veel sneller. Zetmeel in brood laat water namelijk los tussen -5°C en +5°C, daardoor droogt het brood uit. Wil je het brood voor langere tijd bewaren? Vries het dan in. Pas na twee weken droogt het wat uit. Maar doorgaans kun je het makkelijk 4 weken bewaren.

Even oppiepen

Stokbrood en harde broodjes die snel zacht worden kun je weer krokant krijgen. Maak het brood een klein beetje nat en schuif het in een voorverwarmde (200 C°) oven. Binnen 5 minuten is het brood weer lekker krokant!

Broodrecepten

Is je brood echt oudbakken geworden? Dan kun je er altijd nog croutons van maken, of een tosti, wentelteefje of broodpudding.

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail