Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Milieuvriendelijke verpakking kiezen
Milieuvriendelijke verpakking kiezen

Milieuvriendelijke verpakking kiezen

Lastig dilemma: welke verpakking is milieuvriendelijker? De materiaalkeuze hangt vaak af van het product dat erin zit. Papier lijkt een milieuvriendelijker verpakkingsmateriaal dan plastic.

Een kilo papier veroorzaakt minder broeikasgassen dan een kilo plastic en de grondstof (hout) is bovendien hernieuwbaar. Maar papier is minder sterk dan plastic, waardoor je er meer van nodig hebt. En voor papier heb je wel productiebossen nodig.

Kiezen
Voor een paar verpakkingen en producten geeft Milieu Centraal wat handige tips. Statiegeld wint van eenmalige verpakkingen en plastic wint vaak van glas, omdat het materiaal veel lichter is. Op de website van Milieucentraal vind je meer tips.

Verpakking melden
Vind je een verpakking overbodig, dan kun je dit melden bij Kennisinstituut Duurzaam Verpakken. Consumenten kunnen bij meldpunt@kidv.nl melding maken over de duurzaamheid van een product. Vermeld in je mail het soort product, de merknaam en geef een toelichting op uw melding. Indien je melding specifiek aan een bedrijf is gericht, stuurt het KIDV deze melding (anoniem) door naar het desbetreffende bedrijf met het verzoek om een reactie. Het is de verantwoordelijkheid van het bedrijf om op je melding te reageren.

Onze tip: liever geen verpakking.

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail