Heb je nog restjes voorgesneden sla in je koelkast liggen? Diana van facebookpagina Kliekjescollectief heeft hiervoor een lekker recept en maakt er pesto van.
Haar recept:
- 50 gram sla. Let op: de sla mag bruin zijn aan de randjes. Dit gebeurt al snel, net zoals een gesneden appel bruin wordt. Maar dat kan je prima eten!
- 1 flinke teen knoflook
- 60 ml zonnebloemolie (goede olijfolie mag natuurlijk ook)
- 20 ml citroensap
- zout en peper naar smaak
- Eventueel extra: een eetlepel geraspte kaas of fijngehakte noten of pitten.
Bereidingswijze
- Heb je een staafmixer of keukenmachine? Gooi dan gewoon alle vaste ingrediënten bij elkaar en pureer het tot een mengsel. Voeg vervolgens olie en citroensap toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Geen staafmixer? Snijd dan alle ingrediënten zo fijn mogelijk, rasp de (vegan) kaas en hak de noten klein. Roer het door elkaar in een kom of een vijzel. Voeg vervolgens olie en citroensap toe, roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
- Stop in een pot tot je gaat eten, of in een bakje als je het in wil vriezen. Het blijft nog 4 dagen goed in de koelkast, of twee maanden in de vriezer
Tip: deze pesto doet het goed op left over spaghetti met een paar kleingesneden tomaten, op een tosti kaas, of een gepofte aardappel.