Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Kies voor seizoensgroente en -fruit
Kies voor seizoensgroente en -fruit

Kies voor seizoensgroente en -fruit

Houd rekening met seizoensgroenten bij het boodschappen doen. Dit heeft niet zozeer gevolgen voor de hoeveelheid groente en fruit die je in huis haalt. Het heeft wel impact op het milieu.

Een braam of aardbei in de winter is natuurlijk hartstikke lekker. Ze worden geteeld in warme kassen en dat is zonde van de energie. Voor groenten die per vliegtuig worden ingevlogen zijn de gevolgen voor het milieu ook groot. Dus als je toch boodschappen doet, help het milieu een handje en kies voor seizoensgroente en -fruit.

Milieucentraal heeft een handige groente- en fruitkalender ontwikkeld die je helpt bij het kiezen van groente en fruit in het juiste seizoen. Per groente- en fruitsoort wordt een milieuscore aangegeven. De milieuscore van groente en fruit geeft aan hoe milieuvriendelijk een product is, vergeleken met andere groente- en fruitproducten. In de kalender zijn per maand alle in Nederland geteelde producten opgenomen en de meest gangbare importproducten. De kalender is ook beschikbaar in een handige app, dan heb je die altijd bij je als je boodschappen doet.

Naar de groente- en fruitkalender van Milieucentraal »

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail