Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Kartonnen drankpakken
Kartonnen drankpakken

Kartonnen drankpakken

Kartonnen drankpakken waarin sap, zuivel, soep, saus of water heeft gezeten horen niet thuis bij oud papier, maar in de pmd- of restafvalcontainer. Afhankelijk waar jouw gemeente voor heeft gekozen.

Deze drankpakken hebben een plastic en aluminium laagje. Het karton van een drankpak is uitstekend te recyclen, maar dan moet wel eerst het plastic en aluminium laagje verwijderd zijn. Door drankpakken bij pmd of bij het restafval weg te gooien, komt dit in een sorteer- en scheidingcentrale terecht waar de verschillende lagen van elkaar verwijderd worden. En dan de verschillende grondstoffen gerecycled kunnen worden. Papier uit de papiercontainer gaat naar de papierfabriek die er nieuw papier van maakt.

Door het bij het oud papier weg te gooien, wordt deze afvalstroom te veel vervuild en kan het niet worden gerecycled. En dat is zonde.

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail