Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Gebruik een brievenbussticker
Gebruik een brievenbussticker

Gebruik een brievenbussticker

Gemiddeld krijgen woningen 30 folders per week in hun brievenbus Deze hoeveelheid neemt de laatste jaren af, maar gemiddeld is dat 32 kilo reclamedrukwerk per jaar. Een wekelijkse huis-aan-huis-krant zorgt voor nog eens een vergelijkbare hoeveelheid papier. 

Met een brievenbussticker geef je aan welk soort ongeadresseerd drukwerk jij wilt ontvangen:

nee/nee-sticker: je ontvangt geen ongeadresseerd drukwerk in je bus: dus geen reclamefolders én geen huis-aan-huisbladen en wijkbladen.

nee/ja-sticker: je ontvangt géén reclamefolders, maar wél huis-aan-huisbladen en wijkbladen

Een nee/nee-sticker en nee/ja-sticker zijn beschikbaar bij het loket van je gemeente en kun je ook aanvragen bij Irado. Stuur een e-mail naar info@irado.nl.

Nieuw is de ja-sticker of de ja/ja-sticker. De gemeente Amsterdam heeft deze al ingevoerd en andere gemeenten overwegen dit. In deze gemeente krijg je alleen nog reclamefolders als je een ja-sticker op je brievenbus hebt. Heb je een ja/ja-sticker, dan ontvang je ook de huis-aan-huisbladen en wijkbladen. Woningen zonder sticker krijgen dus géén reclamedrukwerk meer. Landelijk is er nog discussie over de invoering ervan.

Andere oplossingen
Er zijn meer oplossingen voor reclamedrukwerk in je brievenbus. Je kunt alle folders namelijk ook digitaal lezen. Hiervoor zijn verschillende apps beschikbaar. En via websites zoals folderkiezer en kiesjefolders kun je aangeven welke folders bij jou door de brievenbus mogen. 

(bron: milieucentraal).

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail