Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Doe meer met afval: papier-maché
Doe meer met afval: papier-maché

Doe meer met afval: papier-maché

Lekker kliederen met kranten en behanglijm. Dat hebben we ongetwijfeld als kind allemaal wel gedaan. Je kunt er de mooiste creaties mee maken.

Weet je nog hoe het moet? Je hebt het snelst resultaat als je het krantenpapier op een ondergrond plakt: Haal de krantensnippers door het behangerslijm en plak dit direct op een ondergrond zoals een fles, een ballon of wc-rolletje. Laat het goed drogen.

Maak een masker door papier-maché op een opgeblazen ballon te plakken. Na het drogen kun je de ballon doorprikken, afsnijden en beschilderen. 

Maak je eigen sambaballen! 
1-Doe gedroogde pitten of ongekookte rijst in een ballon. Blaas hem op en leg er een knoop in. Snij in één kant van een wc-rolletje gleuven van 2 cm lengte en plooi de reepjes om. Plak het wc-rolletje met tape op de onderzijde van de ballon. Vul het rolletje met krantenpapier. Nu het geheel met papier-maché bedekken. Goed laten drogen!

2 -Plak de repen krantenpapier met behanglijm op een oude (gloei)lamp. Goed laten drogen. Na het drogen kun je zachtjes te de sambaltikken zodat het glas van de gloeilamp breekt. Zo zijn de scherven de vulling van de sambaballen.

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail