Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Papier besparen met digitale kassabon

19 juni 2020

Papier besparen met digitale kassabon

Papier besparen met digitale kassabon

Al die kilo’s afval die kassabonnen tot gevolg hebben inspireerden de ondernemers van Digibon voor een slim én digitaal alternatief. Met hun uitvinding, de Klippacast, wonnen ze in 2017 de ASN Bank Wereldprijs.

De digitale kassabon werkt via een QR-code. Deze code kun je scannen met je telefoon om de bon digitaal uit de kassa op te halen. Er is geen app nodig om gebruik te maken van het systeem. De meeste telefoons hebben tegenwoordig een QR-code scanner ingebouwd in de camera van hun telefoon. Daarbij kan je de Digibon QR-code scannen en digitaal de bon downloaden.

Om kassa’s klaar te maken voor een digitale verbinding is de KlippaCast nodig, waardoor kassa’s hun transactiegegevens kunnen delen. Zo kunnen zelfs ouderwetse kassa’s relatief eenvoudig aangesloten worden.

Het gebruik van de KlippaCast kost wel energie, en e-waste is tegenwoordig bijna een groter probleem dan ‘gewoon’ afval. Daarom geeft Digibon haar dienstverlening nog een extra duurzame dimensie. “Voor elke 100 geplaatste kastjes planten wij 100 bomen. Hierdoor compenseren we de uitstoot en energie die het kastje en de servers bij hun productie en gedurende hun levensduur gebruiken ruimschoots. Zo zorgen we dat we bijdragen aan een groenere toekomst.”

Photo by Michael Walter on Unsplash

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail