Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Wat vind jij beter: verpakte of onverpakte groente en fruit in huis halen?
Afvalcoach Irado

Irado Afvalcoach

Wat vind jij beter: verpakte of onverpakte groente en fruit in huis halen?

De opdracht van deze week gaat over verpakte of onverpakte groente en fruit in huis halen. Wat zijn jouw overwegingen om dit wel of niet te doen? Laat je reactie hier achter.

Wat vind jij beter: verpakte of onverpakte groente en fruit in huis halen?
4

Reacties

Kai Pekruhl

Wat je meeneemt moet later niet weggegooit worden. Simpel toch?

Arjan Arjan

Niet verpakt! Dat scheelt plastic en je kunt zien / voelen / ruiken of het vers is

Annelies Steehouwer

Onverpakt kopen!!! en gewoon niet meenemen als het wel verpakt (in plastic) ligt. je moet gedachte verandering maken bij het boodschappen doen

Jenny Mackenbach

Dit is een lastige, omdat bij veel supermarkten het al verpakt wordt aangeboden. En als je naar de markt gaat, moet je ook als een soort ridder de plastic tasjes van je afslaan. Het is moeilijk om als individu een oplossing te bieden wat van hoger ‘in the chain’ zijn oorzaak heeft (zo ook het stikstofprobleem). Ik weet wel dat alle beetjes helpen en doe ook mijn best om plastic verpakkingen te voorkomen. Maar niet iedereen heeft tijd om alle biologische markten af te lopen. Het zou al eeeeenorm schelen als bijvoorbeeld Lidl/ andere supermarkten ook stopt met het aanbieden van de zgn. ‘hemdtasjes’ waar ik soms bananen in zie verdwijnen (WAAROM?? je gaat ze toch pellen voordat je ze opeet??)

Geef een antwoord

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail