Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Wat mag bij het gft/gfe?
Afvalcoach Irado

Irado Afvalcoach

Wat mag bij het gft/gfe?

Twijfel jij over wat wel of niet in de gft/gfe-container hoort? Stel hier je vraag aan de andere deelnemers en help elkaar.

Wat mag bij het gft/gfe?
3

Reacties

Marieke Korporaal

Net een compostbak aangeschaft en die zit na drie weken al halfvol, maar ik wist niet dat je er geen brood in mocht gooien; komt dat door de gist?
En Komt het nog goed als er een klein beetje ‘fout’ afval in is gegooid? Of verpest dat het hele eindresultaat? Gr Marieke

Afvalcoach Irado

Ik ben ook best nieuwsgierig naar het antwoord en ben daarom op zoek gegaan op het internet.
Op: https://www.tuinkrant.com/artikel/thuiscomposteren-mag-wel-niet-composteren
zeggen ze er dit over: “Niet alle schimmels bevorderen het afbraakproces. Oud brood is een goede voedingsbodem voor ongewenste schimmels.”
Deze website van het Vlaamse Vlaco vind ik zelf heel duidelijk: https://drive.google.com/file/d/0B3nAJqpi2NvRNXFKZDg1V1V4MVk/view.
Mijn conclusie: liever niet, en zorg voor een gevarieerde samenstelling.

Arjan Arjan

Heel weinig tot geen brood in je compostbak, zoals hierboven al gemeld. Aardappelschillen kan een misverstand over komen. Die mochten voorheen ook niet in de compostton, nu wel.
Voorheen werd de houdbaarheid bevordert met kiemremmend (!) poeder, nu met gas, dat geen invloed heeft.

Geef een antwoord

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail