Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
plastic afval
Annelies Steehouwer

Annelies.en.afval.vrij.leven

plastic afval

In Capelle mag plastic afval bij rest, maar mag ook apart ingeleverd worden. komt het uiteindelijk gewoon bij restafval?

2

Reacties

Afvalcoach Irado

Inwoners uit Capelle kunnen hun plastic (pmd) kwijt in de pmd-container in de wijk én bij het restafval. Het pmd uit de pmd-container gaat naar Suez waar het wordt gesorteerd en naar een kunststofverwerker gaat. Deze verwerkt het tot grondstoffen voor nieuwe producten.
Het restafval uit de restafalcontainers wordt naar de nascheidingcentrale van Omrin gebracht. Daar worden waardevolle afvalstromen zoals pmd, en een deel van het bruikbare gft dat in het restafval terechtkomt eruit gehaald. Het pmd wordt ter plekke verder gesorteerd en verwerkt tot nieuwe grondstof. Van het bruikbare gft dat uit het restafval wordt gehaald wordt groen gas CNG gemaakt.
Het plastic uit de pmd-verzamelcontainer komt dus niet bij het restafval.

Arjan Arjan

Lijkt me geen handige zet van Capelle. Er is toch nog wel het e.e.a. aan verzet en dubbele mogelijkheid kan dat alleen maar voeden of voor verwarring zorgen.
Wel duidelijk uitgelegd hierboven.
Gemeenten zouden ook in Europa moeten lobbyen voor bepaalde soorten en vormen van plastic die niet herbruikbaar zijn. Stoppen die productie en invoer.

Geef een antwoord

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail