Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Fruitvliegjes voorkomen
Afvalcoach Irado

Irado Afvalcoach

Fruitvliegjes voorkomen

Heb jij een handige tip om fruitvliegjes te voorkomen? We zijn benieuwd naar jouw tip.

Fruitvliegjes voorkomen
5

Reacties

Jenny Mackenbach

Sinds vorige zomer (die soms erg warm was) leg ik het fruit in een van de keukenkastjes, in plaats van ‘out in the open’ op de fruitschaal. Ik vond het aanzienlijk veel fruitvliegjes schelen. Misschien heeft het te maken met het donker en misschien ook ietsje koeler?

Arjan Arjan

Fruitvliegjes komen niet zomaar op visite. Dan is er wat lekkers te eten voor ze.
Kijk waar ze vandaan komen: het bakje op je aanrecht of je fruitschaal misschien? Dan wat vaker legen of dat overrijpe stuk fruit eruit halen.

Marieke Korporaal

En als de vliegjes er toch al zijn , dan helpt een paar dagen een bakje met appelazijn neerzetten prima.

Jenny Mackenbach

Omdat mijn man graag een Belgisch biertje drinkt, zijn er altijd resten van gegiste zaken (jam jam) in onze keuken te vinden, daar komen ze natuurlijk ook op af. En omdat wij in een bovenwoning wonen, moeten we al ons ‘afvalscheidingswerk’ op dezelfde verdieping doen. Ik heb ook het appelazijn geprobeerd, maar ik vind er maar een paar mee

Marieke Korporaal

Ja die appelazijn werkt beter als je er een beetje melasse of honing bij doet, of suikerwater. Dat las ik laatst toevallig ook ergens, maar ik kan het niet testen want ik heb nu geen vliegjes😂

Geef een antwoord

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail