Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Ontmoet
Arjan Arjan

CompostTon

Tips

Er worden hier leuke dingen gedeeld. Dingen die je zomaar simpel en praktisch toe kunt passen, zonder dat het veel moeite kost. Daarom bedacht ik me om die tips ook op mijn social media te delen
0
Joost de Keijzer

joost

Mag bloem- of meelverpakking in de papierbak?

Ik twijfel altijd wanneer ik de papieren verpakking van zak bloem of meel bij het oud papier gooi. Er zit altijd nog wat bloem in de vouwen van de zak. Mag deze papieren verpakking bij het oud papier?
1
Afvalcoach Irado

Irado Afvalcoach

Gebruik jij een e-mail voetnoot?

Welke e-mail voetnoot gebruik jij om onnodig printen te voorkomen?
0
Afvalcoach Irado

Irado Afvalcoach

Speelgoed van oud papier en karton

Heb jij wel eens speelgoed gemaakt van oud papier en karton? We zijn benieuwd naar jouw kunstwerk. Deel je foto ervan hier, wellicht inspireer je de andere deelnemers ermee.
0
Annelies Steehouwer

Annelies.en.afval.vrij.leven

hergebruik

Als ik iets bestel via internet, vraag ik altijd bij opmerkingen om een gebruikte doos te gebruiken bij verzending.
3
Annelies Steehouwer

Annelies.en.afval.vrij.leven

Feest

Ballonnen had ik in de ban gedaan, tot ik composteerbare ballonnen had gevonden!!! dus nu is het voor onze kinderen weer feest binnen worden er weer ballonnen opgehangen. niet buiten, want als ze klappen en de vogels ze meenemen, weet ik niet wat er meer gaat gebeuren. ook slingers hebben we zelf gemaakt van papier, en gebruiken we steeds weer met verjaardagen.
3
cissy Siebel

Sibbel

Printtip

Ik gebruik voor al mijn prive prints witte achterkanten van gebruikt papier. Ik heb heel weinig nieuw papier nodig daardoor. Daarnaast gebruik ik op vergaderingen altijd mijn notebook zodat alle lijvige vergaderstukken niet hoef uit te draaien
2
Frieda Gogelein

Frieda

ballonen

Vaak kom ik plastic tegen waarvan ik niet weet waar het hoort. Gister een verjaardagsfeestje met een hoop ballonen. Is dat rest, of is dat ook bij plastic afval?
2
Frieda Gogelein

Frieda

Mix van papier en plastic

Wat me niet duidelijk is: Waar doe ik een verpakking van bijvoorbeeld de AH stokbrood. Dit is een verpakking met doorzichtig plastic en papier.
2
Afvalcoach Irado

Irado Afvalcoach

Wat hoort thuis in de papiercontainer?

Twijfel jij over wat wel of niet in de papiercontainer hoort? Stel hier je vraag aan de andere deelnemers en help elkaar.
0