Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Nieuwe frisse textielcontainers in Vlaardingen

25 juni 2020

Nieuwe frisse textielcontainers in Vlaardingen

Nieuwe frisse textielcontainers in Vlaardingen

De containers waar inwoners van Vlaardingen hun afgedankte textiel en schoeisel in kunnen stoppen zijn vernieuwd. Om het scheiden en wegbrengen van afgedankt textiel gemakkelijk te maken heeft Irado in opdracht van de gemeente Vlaardingen 14 nieuwe bovengrondse containers geplaatst. Tot voor kort waren dit ondergrondse containers waarin regelmatig vervuild textiel en restafval werd gegooid. Het vervuilde textiel is dan niet geschikt voor hergebruik of recycling. Met de nieuwe bovengrondse containers moeten deze problemen tot het verleden behoren.

De 14 nieuwe containers hebben een frisse en herkenbare uitstraling. Voor inwoners van Vlaardingen is nu meteen duidelijk waar het textiel thuis hoort, zodat het niet in de restafvalcontainer belandt. Het afgedankte textiel hoeft niet heel te zijn, maar wel droog en schoon (gewassen en zonder verf- en olievlekken). Om vervuiling te voorkomen is het belangrijk om kleding en schoenen wel eerst te verpakken in een plastic zak die goed is dichtgeknoopt, voordat deze in de container wordt gegooid. Ook gescheurde en versleten kleding en textiel mag in de textielcontainer, net als riemen, petten, knuffels, poetslappen en gordijnen.

De oude ondergrondse textielcontainers zijn afgesloten en krijgen op den duur een nieuwe bestemming.

Meer informatie over textiel scheiden vind je hier: irado.nl/textiel

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail