Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Meldpunt verpakkingen

5 maart 2020

Meldpunt verpakkingen

Meldpunt verpakkingen

Wist je dat… je een melding kunt doen over nutteloos gebruik van plastic verpakkingen? Denk bijvoorbeeld aan een geschilde sinaasappel in plastic, of overdreven veel plastic om een product heen.

Wil je een melding maken over de duurzaamheid van verpakkingen of onnodig plasticverbruik? Mail dan meldpunt@kidv.nl en vermeld in je mail het soort product, de merknaam en geef een toelichting op de melding. Indien je melding specifiek aan een bedrijf is gericht, stuurt het KIDV deze melding (anoniem) door naar het desbetreffende bedrijf met het verzoek om een reactie. Het is de verantwoordelijkheid van het bedrijf om op je melding te reageren.

Bovendien organiseert Greenpeace elk jaar de ‘Mispaksel van het jaar’-verkiezing. Hierbij nomineren zij een aantal producten uit de supermarkt waarbij onnodig veel gebruik wordt gemaakt van slechte plastic verpakkingen. Benieuwd naar de nominaties van 2019? Klik dan hier!

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail