Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
McDonalds gaat aan de slag met milieuvriendelijke verpakkingen

17 maart 2020

McDonalds gaat aan de slag met milieuvriendelijke verpakkingen

McDonalds gaat aan de slag met milieuvriendelijke verpakkingen

De afgelopen weken heb je de You bin it you win it-campagne van McDonalds ongetwijfeld opgemerkt. Deze campagne is inmiddels geëindigd. Wij vinden het heel positief dat McDonalds oog heeft voor duurzaamheid en het innovatieprogramma platform Better M heeft opgezet om in Europa minder plastic te gebruiken en meer verpakkingen te recyclen.

Dat betekent dat:

  • De McFlurry in een nieuwe verpakkingen zonder deksel wordt ingevoerd. En ze alternatieven voor de plastic McFlurry-lepel testen en experimenteren met een nieuw papieren rietje.
  • Afgelopen zomer zijn in Nederland de ballonnen in het Happy Meal al vervangen door maskertjes van gerecycled papier.
  • Bij zo’n tien restaurants vinden testen plaats op het gebied van duurzaamheid en bieden ze dekseltjes alleen op verzoek aan en hebben ze herbruikbare koffiebekers. De voorverpakte producten zoals sap- en smoothieflesjes worden voortaan gemaakt van 100 procent gerecycled plastic. 

Het doel van McDonald’s is om in 2025 alleen nog verpakkingen te gebruiken die gemaakt zijn van gerecycled, hernieuwbaar of gecertificeerd materiaal.

Lees het volledige artikel op RetailNews: McDonald’s lanceert milieuvriendelijke verpakkingen: McFlurry zonder deksel

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail