Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Duurzaam Omoda biedt een herbruikbare ecobox aan

23 juni 2020

Duurzaam Omoda biedt een herbruikbare ecobox aan

Sinds december 2019 biedt Omoda een duurzame verzendoptie aan, namelijk de ecobox. Deze herbruikbare en opvouwbare verzenddoos van kunststof kan meer dan 50 keer hergebruikt worden. Omoda heeft de Ecobox samen met Paardekooper ontwikkeld.

Na 4 keer hergebruiken is een ecobox al beter dan een kartonnen doos wat betreft waterverbruik, na 10 keer wat betreft energieverbruik en na 26 keer wat betreft CO2-uitstoot.

Duurzaam
Er worden steeds meer online pakketjes bezorgd. Daar kunnen we duurzamer mee omgaan, dacht Omoda. Door een inpakmachine te ontwikkelen werd het verpakkingsproces efficiënter. Daarbij kwam er 46 procent minder lucht in de pakketjes, dat een besparing van 25 procent laadvolume in de transportwagens opleverde. Waar voorheen voor dezelfde lading vier vrachtwagens reden, zijn dat er nu nog maar drie. 

Meer weten over de duurzame initiatieven van Omoda, lees hier verder.

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail