Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
Corona-afval bij het restafval

11 juni 2020

Corona-afval bij het restafval

Corona-afval bij het restafval

Op dit moment zijn er veel persoonlijke beschermingsmiddelen in gebruik, zoals mondkapjes en handschoenen. Dit vinden we vaak terug op straat, in het riool of bij het plastic afval. NederlandSchoon en Plastic Soup Foundation trekken daarom aan de bel en roepen heel Nederland op om deze beschermingsmiddelen direct na gebruik in de afvalbak en de restafvalbak te deponeren.

Op straat
NederlandSchoon benadrukt dat het niet de bedoeling is om andermans handschoenen of mondkapjes op te gaan rapen: “We doen een oproep aan iedereen die in het openbaar handschoentjes of mondkapjes draagt, om het gebruikte materiaal direct na gebruik in de afvalbak te deponeren. Als er geen afvalbak in de buurt is, bewaar dan de gebruikte beschermingsmiddelen in een aparte zak tot je wel in de gelegenheid bent om het in een afvalbak te gooien. Zorg dus goed voor jezelf, maar ook voor je omgeving!”

Thuis
Wil je thuis je beschermingsmiddelen weggooien doe dat dan bij het restafval. Dit geldt voor alle beschermingsmiddelen, ongeacht het materiaal. Vanwege het mogelijke besmettingsgevaar kan dit alleen als restafval worden verwerkt.

Beschermingsmaterialen, zoals plastic handschoenen en mondkapjes, worden in toenemende mate op straat of in de natuur achtergelaten.
Foto: NederlandSchoon

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail