Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
© Carl Warner

Doe mee
met minder
afval
GFE

Hoe kun jij alleen, of met je gezin of huisgenoten de hoeveelheid restafval in huis verminderen door groente-, fruit- en andere etensresten apart te houden? 85 deelnemers gingen de uitdaging aan en deden mee aan: Doe Mee Met Minder Afval.

Van 1 tot en met 31 maart 2020 hebben we samen de hoeveelheid groenten-, fruit- en andere etensresten (GFE) in huis verminderd. Met handige tips en wekelijks een opdracht kon de voortgang worden bijgehouden. In Ontmoet inspireerden deelnemers elkaar. En met een prachtig resultaat: een vermindering van 3,1 kg naar 1,6 kg restafval per huishouden, in een maand tijd.

Van alle deelnemers die bij aanvang én bij sluiting van Doe Mee Met Minder Afval in maart jl. hun Restafvalmeter hebben ingevuld is dit het prachtige resultaat.

Door bewust te kijken naar het kopen van je levensmiddelen, op maat te koken en slim te bewaren is het onze deelnemers gelukt om de hoeveelheid restafval flink te verminderen.

Tips
Let's fill bellies - not bins
Ontmoet en deel
Nieuws