Archief

Ik doe mee
met
minder
afval

Hoe kun jij alleen, of met je gezin of huisgenoten de hoeveelheid restafval in huis nog meer verminderen? Dat kan door deel te nemen aan de uitdaging Doe Mee Met Minder Afval.

Er zijn veel manieren waarop je bewuster om kunt gaan met afval. Door bijvoorbeeld minder eten weg te gooien, onnodige verpakkingen te voorkomen, spullen een tweede leven te geven en minder papier te gebruiken. Afval is dan allang geen afval meer. En gooiden we vroeger alles weg, nu weten we dat ons afval waardevolle grondstoffen bevat. Maar alleen als we het gescheiden inzamelen, kunnen we afval ook ├ęcht hergebruiken.

In Doe Mee Met Minder Afval dagen we je uit! Lukt het jou in een maand tijd de hoeveelheid restafval in huis te verminderen? Meld je dan aan voor de (volgende) challenge!

Archief
Klik op de banner om terug kijken in de challenges die eerder geweest zijn.
Doe mee

Tijdens een challenge ontvang je dagelijks een tip en wekelijks een opdracht. Hoe goed jij het doet kun je bijhouden op dit platform. De voortgang kunnen je voor jezelf bijhouden op de restafvalmeter op je eigen profielpagina. Het platform is tevens een ontmoetingsplek voor het uitwisselen van tips, het stellen van vragen en delen van ervaringen met andere deelnemers. Het experiment is zeker geen wedstrijd. Aanmelden is wel noodzakelijk om de tips en opdrachten te ontvangen. Dus doe mee!


Ik doe mee!