Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
App ‘Too Good To Go’ helpt in strijd tegen voedselverspilling

3 maart 2020

App ‘Too Good To Go’ helpt in strijd tegen voedselverspilling

App ‘Too Good To Go’ helpt in strijd tegen voedselverspilling

Twee jaar geleden ging Too Good To Go in Nederland de strijd aan tegen voedselverspilling. Via een app worden consumenten gekoppeld aan winkels en restaurants die aan het einde van de dag eten overhouden.

In de Too Good To Go-app bieden hotels, restaurants en supermarkten levensmiddelen aan die niet zijn verkocht. Het zijn prima eetbare levensmiddelen wat anders weggegooid zou worden. Deze levensmiddelen zoals bijvoorbeeld brood, gebak, vlees, of een maaltijd etc. kun je ophalen tegen een goedkopere prijs. Via de app koop je een tegoedbon bij een van de aangesloten hotels, restaurants of supermarkten. Met de tegoedbon in je app haal je op een afgesproken dag en tijdstip een Magic Box op, met eten dat niet verkocht is. Omdat van te voren natuurlijk niet bekend is wat er die dag verkocht wordt, is de inhoud van je Magic Box voor jou ook nog een verrassing.

Sinds de start in 2018 zijn er in Nederland inmiddels 2,3 miljoen maaltijden gered van de verspilling. Dit staat gelijk aan het voorkomen van bijna 6 miljoen kilo CO2-uitstoot.

Meer weten: https://toogoodtogo.nl/nl

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail