© Studio BLiQ

Ik doe mee
met
minder
afval

Hoe kun jij alleen, of met je gezin of huisgenoten de hoeveelheid restafval in huis nog meer verminderen? Ga de uitdaging aan en Doe Mee Met Minder Afval.

Ieder jaar valt er flink wat kilo’s reclamedrukwerk op je deurmat. En dan ontvangt je ook nog het nodige papier en karton door abonnementen en bestellingen. Weet je dat oud papier en karton maar liefst zes tot zeven keer als grondstof kan worden hergebruikt voor de productie van nieuw papier, servetjes, wc- en keukenrollen? 

Na de uitdaging om groente-, fruit- en andere etensresten in huis te verminderen, proberen we dat van 1 tot en met 30 juni ook met oud papier en karton. Hoe goed jij het doet kun je bijhouden op dit platform. Na je aanmelding ontvang je bovendien handige tips en wekelijks een opdracht in je mailbox. Je ontmoet er andere deelnemers die elkaar helpen en inspireren om de hoeveelheid restafval te verminderen. Doe jij mee?

Heb jij je al aangemeld en heb je deelgenomen aan eerdere uitdagingen, dan hoef je je niet opnieuw aan te melden.

Ik doe mee!
0-meting

Wil jij weten of het je lukt om de hoeveelheid restafval bij jouw thuis binnen een maand te verminderen? Gebruik dan de Restafvalmeter. Door regelmatig je vuilniszak met restafval te wegen en in te vullen op de Restafvalmeter houd je bij hoe goed jij het doet. 

Vul op de Restafvalmeter in hoeveel kilo restafval in je vuilniszak je wekelijks weggooit. Na een maand doe je het nogmaals en vul je de Restafvalmeter opnieuw in. Als je alle tips en opdrachten tijdens de challenge doorloopt en de wegingen regelmatig invult, dan kun je op de Restafvalmeter aflezen hoe goed jij bezig bent.

Vul in
Restafvalmeter
97
mensen hebben zich al aangemeld voor Doe Mee Met Minder Afval.
Wees nummer
98!