© Studio BLiQ

Ik doe mee
met
minder
afval

Hoe kun jij alleen, of met je gezin of huisgenoten de hoeveelheid restafval in huis nog meer verminderen? Ga de uitdaging aan en Doe Mee Met Minder Afval.

Ieder jaar valt er flink wat kilo’s reclamedrukwerk op je deurmat. En dan ontvangt je ook nog het nodige papier en karton door abonnementen en bestellingen. Weet je dat oud papier en karton maar liefst zes tot zeven keer als grondstof kan worden hergebruikt voor de productie van nieuw papier, servetjes, wc- en keukenrollen? 

Na de uitdaging om groente-, fruit- en andere etensresten in huis te verminderen, proberen we dat van 1 tot en met 30 juni ook met oud papier en karton. Hoe goed jij het doet kun je bijhouden op dit platform. Na je aanmelding ontvang je bovendien handige tips en wekelijks een opdracht in je mailbox. Je ontmoet er andere deelnemers die elkaar helpen en inspireren om de hoeveelheid restafval te verminderen. Doe jij mee?

Heb jij je al aangemeld en heb je deelgenomen aan eerdere uitdagingen, dan hoef je je niet opnieuw aan te melden.

Ik doe mee!
Opdracht #1

Ieder jaar valt er flink wat kilo’s reclamedrukwerk op je deurmat. En dan ontvang je ook nog het nodige papier en karton door abonnementen en bestellingen.

Wij benieuwd hoeveel papier jij gedurende een week op je deurmat vindt. Tel eens een week lang het aantal stuks papier dat je in de brievenbus ontvangt: kranten, magazines, reclamefolders, poststukken. Kan dit minder?

Vul in
Tel je brievenbuspost
10
keer, is karton te recyclen. Voor papier is dat tot 7 keer.
Tips
Doe jezelf een groot plezier, zeg nee tegen ongevraagd papier
Ontmoet en deel

Kijk voor alle tips, vragen en berichten op de Ontmoet en Deel pagina:

Ontmoet en deel
Nieuws