Je bevindt je nu op een gearchiveerde challenge. Deze is niet meer actief, maar je kunt wel alle berichten en pagina’s bekijken. Klik hier om de huidige challenge te bekijken of ga via ‘ARCHIEF’ naar een andere challenge.
5 juni: Wereld Milieu Dag

5 juni 2020

5 juni: Wereld Milieu Dag

5 juni: Wereld Milieu Dag

Op 5 juni 1972 werd in Stockholm, Zweden een grote internationale milieu conferentie gehouden. Deze conferentie heeft er o.a. toe geleid dat het Milieu Programma van de Verenigde Naties (VN) werd opgericht. Wij kennen deze organisatie ook als de United Nations Environment Programme, afgekort UNEP. Daarom heeft de VN besloten 5 juni in te stellen als World Environment Day, ofwel Wereld Milieu Dag.

Met het instellen van een Wereld Milieu Dag wil men dat wij met z’n allen stilstaan bij ons milieu én in actie komen om ons het milieu te beschermen. Wereld Milieu Dag is dan ook een dag waarop wereldwijd in veel plaatsen allerlei activiteiten plaatsvinden, zoals: conferenties, lezingen, bomen planten, schoonmaakacties. Kortom, allerlei activiteiten die ten goede komen aan een gezonder en schoner milieu.

Wil je meer weten: https://www.worldenvironmentday.global/

Photo by Anastasiya Romanova on Unsplash

Deel deze pagina op: Facebook Twitter E-mail